Перейти до вмісту

Кейси

На цій сторінці описано, як я розв’язувала конкретні задачі в різних установах, де я працювала на різних посадах (про посади – читайте на сторінці CV).

Збільшити потік клієнтів в кінотеатр

Ситуація: В маленький старий кінотеатр не ходили люди, вони воліли надавати перевагу сучасному формату багатозальних кінотеатрів в торгово-розважальних центрах.

Рішення: Проаналізувавши можливості та переваги кінотеатру, а також власні ресурси, я вирішила залучити організаторів/ок подій, які не мають власної локації в місті. Після того, як аудиторія приходила на події цих організаторів/ок, вони повертались в уже знайому локацію подивитись фільми.  Також, оскільки це була незвична локація та оригінальна подія, вони охоче ділились своєю знахідкою зі своїми друзями, роблячи безкоштовну рекламу.

 

Забезпечити модель підтримки нових активісток

Ситуація: Маючи вичерпний середньостроковий ресурс, потрібно було створити фреймворк для ефективної підтримки активістських ініціатив від людей, які не мають професійного досвіду в громадських проєктах, і відповідно мають складнощі з реалістичним плануванням. Методологія вирішення задачі також пов’язана з глобальними цілями створення громадських рухів і розвитку громадянського суспільства.

Рішення: Розроблений такий фреймворк з трьох компонентів, які взаємно доповнюють один одного: 1) взаємопідтримка активісток одного рівня (peer-to-peer), 2) фінансова підтримка для залучення додаткових ресурсів і практики роботи зі проєктними структурами, 3) допомога в просуванні ідей і проєктів в медіапросторі.

 

Розробити формат комунікації\зустрічі, який сприяв би зародженню ідей і подальшої співпраці до цього незнайомих між собою людей

Ситуація: Організація потребувала залучити закордонне благодійне фінансування в сегмент, де погано налагоджені міжнародні зв’язки, користуючись наявною власною базою контактів обох сторін.

Рішення: Проаналізовані можливості і потреби потенційних благодійників та отримувачів допомоги, зважити наявні ресурси, пропрацьований сценарій співробітництва і запропонований такий формат зустрічей, який сприяв би виникненню жвавого інтересу, а також встановленню безпосереднього емоційного контакту між людьми, що приймають рішення з обох боків. Це стало запорукою для подальшої безпосередньої комунікації без залучення додаткової фасилітації.

 

Проаналізувати прибутковість запуску нової послуги

Ситуація: Компанія, що створює цифровий продукт, вирішила запустити послугу для своїх споживачів/ок, спираючись на ті компетенції, якими володіє поточний персонал.

Рішення: Знайти відповідники на ринку, визначити ціну конкурентів. Визначити необхідні постійні витрати, і які  з них вже покриваються, який ресурс може бути вивільненим на забезпечення нових задач, а який ресурс потрібно буде знайти ззовні. Визначити маркетингову стратегію. Створений прогноз по оплаті праці (тимчасові витрати).

В результаті було визначено, що нова послуга буде мати зміст, якщо вона буде надаватися в обсязі не менше 30 годин на місяць протягом 1 року. В цей момент буде досягнена точка беззбитковості, а надалі очікується прибуток завдяки досить високій маржинальності послуги.

 

Створити організаційну структуру, яка буде стійка до криз і зміни керівництва

Ситуація: В організації всі процеси зав’язані на керівниці, організація не спроможна приймати стратегічні рішення та важливі операційні процеси, в тому числі фінансові, без керівниці. Через це організація була вразлива в кризові моменти, а також не можливо було планувати масштабування діяльності.

Рішення: Реорганізація організаційної структури таким чином, аби розподілити відповідальності з поточним штатом, а також запроваджена програма підвищення компетенцій і передачі попереднього досвіду і культури організації.

 

‣   Дізнайтесь також про особливості мого підходу